Elke presentatie of Nosing & Tasting is maatwerk. Elke keer stellen we weer een apart programma samen. Als basis voor een Nosing & Tasting hebben wij verschillende suggesties. U kunt een keuze uit deze suggesties maken. Maar u kunt natuurlijk ook samen met ons een a-la carte programma samenstellen. In alle gevallen zullen wij u vooraf ondersteunen bij het samenstellen van het programma en het opbouwen van de smaken en expressies.

 

Grote Ronde van Schotland

In een ruim programma maken u en uw gasten uitgebreid kennis met de belangrijkste gebieden van Schotland. Dit programma kan worden samengesteld uit 5 tot 8 whisky’s, waarmee de belangrijkste kenmerken van ieder hoofdgebied kan worden ervaren.

 

Het programma is zorgvuldig op elkaar afgestemd en de aroma en smaak ontwikkeld zich gedurende uw evenement.

 

De Grote Ronde van Schotland is een programma, wat zich bij uitstek leent als eerste en uitgebreide kennismaking met Schotse whisky in al haar kwaliteiten en facetten. In dit programma proeft u de sferen van elk gebied.

 

Island Hopping

Veel van de hoogwaardige en kenmerkende Schotse whisky’s komen van de eilanden en de daaraan verwante kustgebieden. Dit programma voert u langs de verschillende eilanden en neemt u mee in de zilte ervaringen van whisky’s, die worden gedestilleerd op de verschillende eilanden van Schotland. De reis voert ons van het hoge noorden van Orkney tot het uiterste westen van Islay.

 

Deze serie is een aparte ervaring voor de liefhebbers van stevige whisky’s. Wij adviseren deze serie niet voor de beginnende liefhebber.

 

Wood, the finishing touch

Wijsheid komt met de jaren. Goede whisky heeft dan ook lang gerust. Minimaal 3 jaar, maar meestal veel langer. Het karakter van de whisky wordt voor het grootste deel bepaald door het vat waar het al die tijd in heeft gerust.

 

Steeds meer wordt aan goede whisky een finish van een ander vat gegeven. Na een eerste en lange rijping op bourbon vaten wordt de whisky overgebracht naar een ander vat waar voorheen bv dranken als port, sherry-soorten, rum of een wijn op heeft gerijpt.

 

Deze tweede periode van opslag heet "finishing" en geeft de whisky een specifiek aroma en een aanvullende smaak.

 

In de sessie "Wood, the finishing touch" gaan we in op de verschillende soorten van finishes en vergelijken we de invloed van houten vaten op de whisky’s van de verschillende huizen.

 

Als u dacht dat u alles wist, geven wij u nu nieuwe ervaringen.

 

Oost-West Express

Schotland is niet het enige land waar goede whisky wordt gemaakt. In deze sessie nemen wij u mee op een reis van Ierland, via Schotland en het vaste land van Europa naar Japan en de Verenigde Staten. U maakt kennis met de uitstekende whisky’s uit bv Nederland, Duitsland, Frankrijk, Australië en veel meer landen.

 

We eindigen onze reis in het mooie Schotland en zullen ervaren, dat dit land misschien niet de bakermat van whisky is, maar wel het land waar whisky is ontwikkeld tot de uiterste kwaliteit.